9. maaliskuuta 2014

Kevättä 2014










 
Intouduin pihahommiin näin lämpimän viikonlopun kunniaksi. Melko lämmintä täällä etelässä on ollut jo helmikuulta ja kaikki lumi on jo sulanut pihalta pois. Nyt huomasin mm. jättimaksaruohon lähteneen jo sen verran reippaaseen kasvuun, että piti leikata talventörröttäjät pois ja haravoida kukkapenkkejä. Toivottavasti ei ollut liian aikaista riemua, kun sääennuste lupasi viikon päähän taas kylmeneviä ilmoja- no plussalla pitäisi silti olla lämpötilat päivisin.
 
Miten tuo piha alkoikin nyt näyttämään niin keskeneräiseltä. Juuri kun suunnittelin etten suurempia pihahommia tänä kesänä tekisi, että näkee miten viime vuonna istutetut kukat alkavat levitä ja kasvaa. Nyt kun tuossa pihalla tuli useampi tunti puuhasteltua katsoi noita asioita taas uusin silmin. Täytyy laittaa vähän kukkapenkin rajauksia uusiksi, tuoda lisää sepeliä ja isoja kiviä jos vain jostain jaksaa hakea (lue mies jaksaa hakea peräkärryllä). Meillä kun on koirakin tullut niin höperöksi, että tykkää mennä keskelle mun kasvilavaani tekemään tarpeensa, niin saa noita kukkapenkkejäkin aidata joka suunnasta etteivät kukat pöllyä koiran mukana. Lapset ovat oppineet jo kukkien kanssa elämään ja tietävät miten niiden kanssa ollaan (ainakaan eivät saa suurta tuhoa aikaiseksi vaikka välillä seikkailevatkin jossain penkissä).






 
Kesäkeittiö piti myös "tuulettaa" ja siivota keväisempään asuun. Kaikki turhakkeet pihalle ja kaikkea tarpeellista  jota on tullut haalittua tilalle. Hyvin on takkakin kestänyt tämän hurjan pitkän ja kylmän talven.




2 kommenttia:

marjo alander kirjoitti...

Teillä on kaunis piha! Suunnitelmia on täällä myös pihalle paljon. Murto-osa tulee todennäköisesti toteutukseen. Suurin haave tälle keväälle on saada laitettu pieni porkkana ja sipulimaa! :)

Anna-Maria kirjoitti...

Kiitoksia, pikkuhiljaa tulee valmista. Tai eihän toi taida koskaan valmiiksi tulla mut oman näköiseksi. Kun rakennettiin vuonna 2007 ei sitä osannut suunnitella pihaa valmiiksi, enkä tee niin nytkään. Aloitan vaan jostain ja suunnitelmat etenee tehdessä. Onnea sun kokeiluihin. Porkkana on aika helppo kun kasvattaa jossain puusaavissa tms ainakaan meille ei tullut ötököitä niin.