30. heinäkuuta 2013

Mietelmiä

 
Täällä on kesänaikana saatettu loppuun paljon keskeneräisiä projekteja niin sisällä kuin ulkonakin. Likan huoneen komero odotteli loppuja hyllyjä materiaalin (ja inspiraation) puutteen vuoksi vuoden. Nyt on hyllyt paikallaan ja vaatteet mahtuvat kivasti. Ennenhän meillä oli käytössä semmoset ulosvedettävät metalliset korihyllyt, ihan kivat joskaan ei vaatteille.
 
Nurkat alkaa olemaan kunnossa (taas vaihteeksi) ja iski kyllä ihan totaalinen stoppi noihin rakennuspuuhiin. Kyllä se on kivaa niin kauan kun sitä voi tehdä millon huvittaa, mutta noissa isommissa projekteissa (kuten kesäkeittiö) loppuu jossain vaiheessa se vapaaehtoisuus jos meinaa saada valmistakin joskus. Ja mikään vuosikausien rakentaminenhan ei kuulu meidän tyylíin. Menemme periaatteella "nyt äkkiä jotain sutinaa". Ja varsinkin kun minä teen jotain pitäisi valmista olla nyt eikä heti joten tuo 2 vuoden kesäkeittiön rakentaminen oli multa aika hyvä suoritus.
 
Poikkesin eilen  taas  taimimyymälässä, tarkotus oli hakea vaan multaa, vaikka isäntä lähtiessä huuteliki, että tuo kivoja kukkia sitten kanssa. Löysin sieltä ihan mun näkösen puun, kyynelkoivun. Kasvaa reilu miehenmittaiseksi eli kääpiöivä lajike ja oksat on riippuvat. Se pääsi paikalle josta jänis söi omppupuun, todella kaunis paikassansa. Mukaan lähti multien lisäksi seppelvarpu ja perennoja. Olikin perennat jo puoleen hintaan joten kävin tänään hakemassa uuden satsin, että sain noihin mun uusiin penkkeihin täytettä. Niissä kun rikkaruohot villiintyy kun on niin harvaan istutettu.
 
Kiersin tänään vihon kansa kukkapenkeissä kirjaamassa kukkien nimiä ylös ennenkuin dementia iskee, tosin jäi nytkin tunnistamista vaille olevia kasveja. Täytyy laittaa puutarhapalstalle kuvia ja kysellä mitä olenkaan tonne multiin lykännyt. Mutta siitä kiertelystä, sain seuraavta laskelmat aikaiseksi: piha on 1000neliötä josta puutarhaa on n. 600-700neliötä. Laskin, että mun 12 kukkapenkissä on yhteensä n. 80 eri lajia kasvia istutettu (osa kylvetyistä ei ole menestynyt). Ja sitten on puita 10 eri lajia. ja pensaat päälle. Ja tämän kaikenlisäksi meillä on myös nurmikkoa (edelleen), josta niin mieluusti haluaisin eroon, sellanen kukkaketo olisi kaunis.
 
(tytöt viime vuonna sukujuhlissa, omat auringonkukat ei noin komeiksi kasvaneet)
 

Ei kommentteja: