3. maaliskuuta 2013

Pihan kesäsuunnitelmia

Kesäsuunnitelmia on tehty talven touhujen lomassa kovaa vauhtia. Laittelen vähän suunnitelmia tännekin, osa on sellasta "pakkopullaa" mm. aidan maalaus jota tehdään nyt kolmatta kesää. Onneks oli pohjamalatut laudat, ei tosin yhtään innosta ajatus, että kun saa vihdoin koko aidan maalattua saa alkaa ottamaan uusintakierrosta huoltomaalauksen kanssa! Myös kesäkeittiön tiiliseinän muuraus kuuluu hommiin (miehelleni  tämäkin, totesin hänelle että myös aidan maalaus on näitä miesten töitä!) No itseasiassa olen kyllä maalannut siitä puolet jo itse, nyt on niin kiire muiden suunnitelmien kanssa ettei kerkee.

Tärkeimpänä tulee kompostikehikon uusiminen. Koska meidänkin kompostissa näyttää lähinnä tältä! Haluan tehdä uudet vähän pienemmät kehikot joilla on myös helpompi jakaa kompostoitunut tavara eri vaiheisiin. Tosin meille tulee kuvasta poiketen vain 2-lokeroinen.
(kuva mtv3.fi)
 
(kuvat pinterest) Seuraava jo monta kesää kypsynyt ajatus on kaariportti. Laitan sen portin kohtaan josta kuljetaan meidän takapihalle. Siihen on helppo ohjata viereisessä penkissä terassin säleikössä jo valmiiksi kasvavaa villiviiniä. Samalla teen varmaankin myös polun toiselle puolella kukkapenkin. Kaaren ulkonäkö ei ole vielä tiedossa. Aika kiva on toikin puutarha.netin sivustolta bongattu valkoinen kaari, mutta taitaa olla turhaa maksaa mistään erikoisesta kun se jää köynnösten alle
kuitenkin!
 
Lopuksi vielä kasvisuunnitelmia joista haluan pihalleni ainakin seuraavia kasveja:
Lumipalloheisi, siperiänkärhö, kultapallo, auringonkukka, miljoonakello


Ei kommentteja: