22. lokakuuta 2012

Siirtokuva tyynyjä


Ostin kokeeksi t-paidan siirtokuvapaperia (transfer paper) jota myy ainakin netissä olevat askartelu -ja mustekaupat. Nämä on ostettu ink clubilta 10arkkia hintaan 8,16€. Tekeminen oli helppoa vaikken olekaan näitä aikaisemmin tehnyt.
 
 Ohje siirtokuvien tekemiseen:

1. Sommittele ensin kuvat tietokoneella (wordikin käy) A4 paperille ettei hukkatilaa jää. (tulostus on vaikeaa paperille josta on leikattu jo paloja)
2. Valitse tulostaessa kohdasta paperi-> t-paidan siirtokuva, silloin se tulostuu automaattisesti peilikuvaksi. Jos tällaista vaihtoehtoa ei ole voi silti tulostaa kuvia (ei tekstiä) ja valitaan vain
paras tulostuslaatu.
3. Kuvan pitää antaa kuivua n. puoli tuntia ennen silittämistä
4. Laita kuva silitettävän tekstiilin päälle oikea puoli alaspäin. (ruutupuoli jää ylös). Kuva silitetään kuumimmalla asetuksella ilman höyryä ja kuvan päälle pitää laittaa suojaksi esim keittiöpyyhe. Itse silitin pidempään kuin valmistajan ohje sanoi, sitten kun kurkkaa kuvaa ja kaikki kulmat ovat silittyneet kankaaseen kiinni se on valmis. (n. 1-2min)
5. Kuva saa jäähtyä ennen kuin taustapaperi irroitetaan muuten kuvasta ei tule siisti. Itse vielä ompelin kuvat reunoista kiinni, mutta se ei ole välttämätöntä.

Huomioithan, että tekstiilin johon kuvan silität pitää olla pesty kutistumisen vuoksi!

Ei kommentteja: