3. syyskuuta 2012

Liitutaulu kaappi

 
Tämä kaappi kotiutui meille ihan ilmaiseksi viime keväänä. Siitä on blogissa aikaisemminkin kuva osiossa inspiraatiota odottamassa. Nyt se inspiraatio tuli kera liitaulu/ koulutaulumaalin. Askartelukaupasta ostin 250ml:n purkin koulutaulumaalia joka kustansi noin 10€. Huomattavasti halvempi siis kuin rautakaupassa. Ja vaikka on niinkin pieni purkki niin ei tähänkään kaappiin mennyt kokonaisuudessan kuin puoli purkillista ja 2 kertaan maalasin. Ensin hiomapaperilla pohja karheaksi, että ottaa maali kiinni ja telalla maalasin jotta tulee tasainen pinta. Aamulla kun maalasin toisen kerroksen nyt illalla oli jo kuiva ja kaapin voi tuoda takaisin paikalleen. Tuo mattamusta väri on kaapissa kiva vaikkei siihen piirtelisikään liiduilla. Nyt se on lasten piirustuskaappi johon saa toteuttaa omaa luovuuttaan.

2 kommenttia:

Villa Kallio kirjoitti...

Itse säälin aina näitä vanhoja huonekaluja. jos saisin tälläisiä vanhoja huonekalu aarteita laittaisin ne näkyvälle paikalle ja suojelisin niitä viimeiseen hengenvetton asti. Mutta ideasi onkin huippuhyvä idea, ja nyt tämä teidän ihanuus on varmasti tehokkaasti näkyvällä paikalla. Tuosta väri muutoksesta pidin erityisesti. Kivan raikkaaksi lapset ovat värittäneet pinnat. Pystyykö siinä nyt sitten pyyhkimään vanhan piirroksen hyvin pois ja tekemään taas uuden? :)

Anna-Maria kirjoitti...

Moikka! sehän onkin vähän kakspiippuinen juttu tekeekö vanhalle huonekalulle jotain tällasta. itse pelastin tämän kaatikselta ja koska se on myöskin lasten käytössä päätin tehdä siitä lasten näkösenkin. Pintoja voi hyvin pyyhkiä märällä rätillä ja piirrellä uudelleen. meillä on n. "miljoonannet" piirrokset siinä tällä hetkellä. Mitä useampaan kertaan pinnan maalaa liitutaulumaalilla sen kestävämpi pinnasta tulee.
Hyvää viikonloppua!